دنیای کوهنوردیکوه های ایران
موضوعات داغ

علم کوه، آلپ ایران!

علم‌کوه کوهی که تابستان ندارد!

قله علم کوه در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر کلاردشت و در استان مازندران واقع شده است.
رشته‌کوه تخت سلیمان و علم‌کوه که در شمال ایران (مازندران – کلاردشت) واقع شده است از چین‌خوردگی‌های دوران سوم زمین‌شناسی است که چندین قله‌ی بالای ۴۰۰۰ متر دارد و بلندترین آن علم‌کوه است که ۴۸۵۰ متر ارتفاع دارد. علم کوه پس از دماوند دومین قله مرتفع ایران نام دارد! در سمت شمال این قله دیواره‌ای معروف قرار دارد که با ۷۰۰ متر ارتفاع و از نظر شکلی در درجه‌ی ۶ و قرار گرفتن در ارتفاع بالای ۴۰۰۰ متر یکی از ۸ دیواره‌ی مشکل جهان به شمار می‌رود.

تعدادی از قله های منطقه تخت سلیمان


• مسیرهای دیواره علم‌کوه: روست علائی، فرانسوی‌ها، آرش، گرده‌ی آلمان‌ها، کوه‌نوردان تبریز، کلاهک بزرگ و …
• یخچال‌های منطقه‌ی علم‌کوه: هفت‌خوان، علم‌چال، مرجیکش، تخت سلیمان، خرسان، چالون، شمال غربی و …
• مسیرهای صعود به قله‌ی علم‌کوه: شمال شرقی (کلاردشت)، شرقی (الیت)، جنوب (پراچان)، شمال غربی (سه هزار) و …
• رودهایی که از علم‌کوه سرچشمه می‌گیرند: سرداب رود، سه هزار، چالوس رود، علی‌زان و …

✍️ نویسنده: حسین‌علی مهجوری

هرساله باشگاه کوهنوردی چکاد در فصل تابستان اقدام به برگزاری صعود قله علم کوه می‌نماید و از افراد واجد شرایط صعود دعوت به ثبت نام به بعمل می‌آورد.

دشت حصارچال-تیرماه۹۹-باشگاه چکاد

چه زمانی به قله علم کوه صعود کنیم؟

بهترین زمان صعود به علم کوه نیمه دوم تیر است. پاییز و زمستان علم کوه با برف سنگین، طوفان و ریزش متوالی بهمن‌های سنگین همراه است بهار هر سال نیز این وضعیت ادامه دارد.

برای صعود به علم‌ کوه چه تجهیزاتی با خودمان ببریم؟

با توجه به نوع صعود و فصل موردنظرتان وسایلی که در کوله‌تان باید بگذارید متفاوت است. به طور کلی برای صعود تابستانه باتوم کوهنوردی، بلوز و شلوار بیس (لایه اول)، کاپشن و شلوار پلار (لایه میانی)، کاپشن و شلوار بادگیر یا گورتکس،کفش کوهنوردی مناسب فصل، گتر، جوراب پشمی، کلاه ضد طوفان، دستکش دوپوش، عینک آفتابی، کلاه آفتابی، چراغ پیشانی (هدلامپ) و طناب انفرادی ضروری است.

تیرماه۱۳۵۵- صعود باشگاه چکاد به قله علم کوه

پی‌نوشت
در ۲۱ خرداد ماه سال ۱۳۸۱، به مناسبت ”سال جهانی کوه‌ها” در سال ۲۰۰۲ علم‌کوه به همراه دماوند، سبلان (ساوالان) و تفتان از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در فهرست آثار طبیعی ملی ایران ثبت گردید.
در سال ۱۳۸۹ با پیشنهاد اعضای انجمن کوه‌نوردان، در کلاردشت تصمیم گرفته شد که این روز را «روز ملی علم‌کوه» نام‌گذاری کنند و این روز را بهانه‌ای قرار دهند برای طرح مشکلات زیست محیطی این منطقه با ارزش.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا