مقاله های آموزشی

چه بخوریم تا گرم شویم؟(۲)

در ادامه مبحث تغذیه سالم در زمستان برای گرم شدن به موارد زیر اشاره میکنیم.

مشاهده بخش اول

چغندر

چغندر با آن رنگ قرمز روشن و برگ های سبزی که دارد، نه تنها به سالاد یا ظرف سوپ زمستانی رنگ می¬دهد، بلکه به ما کمک می کند سالم بمانیم و در زمستان احساس سرمای کمتری داشته باشیم.
چغندر سرشار است از مواد شیمیایی گیاهی مفید و آنتی اکسیدان هایی که با رادیکال های آزاد که به سلول های سالم و دی اِن ای(DNA) آنها آسیب می رسانند، مبارزه و به این ترتیب از سیستم ایمنی بدن محافظت میکنند و یک خوراکی مفید برای زمستان است.
این ریشه¬ی خوراکی همچنین به گلبول های سفید خون سوخت می رساند، به این ترتیب آنها می توانند به میکروب های موجود در روده حمله کرده و به رشد باکتری های خوب در بدن ما کمک کنند.
حتی برگ های سبز چغندر سرشار از ویتامین C، بتاکاروتن، کلسیم، آهن و منیزیم هستند.

تخم مرغ

خوردن تخم مرغ کامل در طول ماه های زمستان بسیار حیاتی است.
زرده بیش از ۹۰ درصد کلسیم و آهنِ موجود در تخم مرغ و سفیده تقریبا نیمی از پروتئین تخم مرغ را در خود دارد.
در واقع، تخم مرغ حاوی میزان مناسبی از تمام نُه اسید آمینه ی ضروری مورد نیاز بدن است.
بدن پروتئین را به عنوان سوخت برای ساختن آنتی بادی هایی استفاده می¬کند که به مهاجمان خارجی حمله و از عفونت جلوگیری می¬کنند.
به علاوه، خوردن تخم مرغ برای صبحانه به ما کمک خواهد کرد وزن مناسب بدنمان را حفظ کنیم، زیرا این ماده¬ی غذایی علاوه بر تامین انرژی، احساس سیری نیز می¬دهد.
پروتئین موجود در تخم مرغ انرژی پایداری فراهم میکند، زیرا به سادگی باعث افزایش سطح قند خون که بعدا پایین می¬آید، نمی¬شود.
یک تخم مرغ کوچک همچنین سرشار است از چند ویتامینی که برای سلامت ضروری هستند مانند ویتامینB2، B12، A و E.
تخم مرغ سرشار از آهن، روی و فسفر است: سه مواد معدنی مهم که برای بدن بسیار حیاتی هستند.
قدرت آنتی اکسیدانی تخم مرغ با رادیکال¬های آزاد مبارزه می¬کند، و همین به نوبه¬ی خود از بدن در برابر بیماری¬های مختلف محافظت می¬کند.
تخم مرغ را خواه آب پز کنیم، بدون پوست در آب بپزیم، با آن نیمرو درست کنیم یا در پخت املت از آن استفاده کنیم، می تواند یک صبحانه ی عالی برای شروع صبح زمستانی باشد.
*** تخم مرغ خام یا نیمه پخته ممکن است حاوی نوعی باکتری باشد که به سلامت آسیب می رساند.

زنجبیل

وقتی نوبت به نوشیدنی های گرم در طول فصل زمستان برسد، اصلا نمی توان چای زنجبیل تسکین دهنده را نادیده گرفت.
زنجبیل که سرشار از آنتی اکسیدان است یک راه عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است، به این ترتیب که رادیکال های آزاد را در بدن کاهش می¬دهد.
زنجبیل همچنین گردش خون را در بدن افزایش می دهد که برای سلامت بهینه بسیار مهم است.
در آغاز سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، زنجبیل به عنوان یک داروی مؤثر عمل می¬کند. این ریشه¬ی خوراکی همچنین در کاهش علائم التهاب و ورم مفاصل که در طول ماه های زمستانی بدتر می¬شود، موثر است.
زنجبیل به بهبود فرآیند هضم نیز کمک و از پوست صاف و بی عیب و نقص محافظت میکند.
علاوه بر این، زنجبیل به نرمال شدن سطح قند خون کمک می¬کند؛ طبیعی نبودن قند خون ممکن است توانایی ما را برای از دست دادن وزن یا خوردن مواد غذایی سالم تحت تاثیر قرار دهد.
۲ یا ۳ فنجان دمنوش زنجبیل سبب می¬شود تا در روزهای برفی به هیچ وجه احساس سرما نکنیم.

زردچوبه

زردچوبه یکی از بالاترین سطوح آنتی اکسیدان را در میان مواد خوراکی دارد و باید یکی از ضروریات در طول ماه های زمستان باشد که باعث افزایش دمای بدن می¬شود.
این ادویه اگر به طور مرتب مصرف شود می¬تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
زردچوبه با توجه به خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی اش، مزایای فراوانی نیز برای افراد مبتلا به درد مفاصل در طول روزهای زمستان دارد.
به علاوه، این ماده ی خوراکی به مبارزه با رادیکال های آزاد که به پوست آسیب می¬زنند و درخشش و کشسانی آن را از بین می برند، کمک می¬کند.
با اضافه کردن زردچوبه به یک لیوان شیر می توان یک نوشیدنی سالم تهیه کرد.
در واقع، شیر زردچوبه¬ی گرم یک درمان خانگی محبوب برای سرفه، احتقان، سرماخوردگی و آنفولانزا است.
این نوشیدنی به ویژه در برابر سرفه ی خشک موثر است.
طرز تهیه¬ی شیر زردچوبه:

  1. ۱ فنجان شیر را روی اجاق گاز گرم کنید.
  2. وقتی شیر گرم شد، ½ قاشق چای خوری پودر زردچوبه به آن اضافه کنید. هم بزنید تا زردچوبه کامل حل شود.
  3. ۱ تا ۲ قاشق چای خوری ریشه ی زنجبیل، ۲ حبه، و ۱ هل اضافه کنید.
  4. اجازه بدهید که این محلول چند دقیقه بجوشد
  5. شیر را از یک صافی ریز رد کنید و در حالی که هنوز گرم است، آن را بنوشید و لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا