بایدها و نبایدهای کمپ زدن در طبیعت!
اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که بدنبال گشت و گذار در طبیعت و کوهستان هستید و نیاز به شبمانی در طبیعت دارید، حتما میبایست نکاتی را رعایت کنید تا از برنامه و ماندن در طبیعت لذت ببرید و از خطرات احتمالی بدور باشید. پس حتما به نکاتب که در ادامه ذکر کرده ایم توجه کنید.
نکاتی برای انتخاب مکان کمپینگ:
مکان کمپ در محلی دور از باد باشد.
فاصله و ارتفاع مطمئن از کنارهی رودخانه داشته باشد و از چادر زدن در کف درهها اجتناب شود.
عدم برپایی چادر در زیر درختان. این عمل هر چند که در ابتدا مانع ریزش نزولات جوی بر روی چادر میشود؛ ولی در صورت بارندگی و تشکیل قطرات بزرگتر بر روی برگ درختان و ریزش آن ها بر روی چادر، باعث خیس شدن بیشتر آن میگردد. ( برای مطالعه چگونگی کمپینگ در هوای بارانی کلیک کنید.)
عدم برپایی چادر در مسیر حرکت حیوانات وحشی منطقه و در نظر گرفتن فاصلهی مطمئن عدم دسترسی حیوانات اهلی.
داشتن دسترسی مناسب به آب آشامیدنی.
در معرض دید بودن محل استقرار، به امنیت و احتمالاً راحتی جستجو برای گروههای امداد و نجات کمک خواهد کرد.
محل چادر میبایست در معرض خطر ریزش سنگ، بهمن و … نباشد.
چادر حتیالمقدور نباید در مسیر رفت و آمد کوهنوردان دیگر یا افراد محلی قرار گیرد.
سطح مناسب زیر چادر، چه از نظر عوارض طبیعی مثل سنگ و خاشاک و چه از نظر شیب. استفاده از یک نایلون بزرگ در زیر چادر برای جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین به داخل و عدم آسیبپذیری کف چادر.
در صورت امکان از جابجایی سنگ هایی که ریشه در خاک دارند خودداری کنید، زیرا معمولاً محل لانهی حشرات و خزندگان است.
پاشیدن مقداری توتون بصورت کمربندی در اطراف چادر، مانع از نزدیک شدن مار به داخل چادر میگردد.
بسته بودن در چادر، بخصوص در فصول گرم و در مناطق خشک (برای جلوگیری از ورود مار و سایر جانوران گزنده) یکی از مهم ترین موارد میباشد.
قرار دادن مواد غذایی در محلی که از دسترس حیوانات به دور باشد، مثل آویزان کردن آنها از درخت و در ارتفاع مناسب.
عدم استفاده از چراغهای خوراکپزی و روشنایی گازی، نفتی، بنزینی، الکلی و… طور کلی هر نوع وسیلهی روشنایی و گرمایشی که دارای شعله باشد. به دلیل خطر بالقوهی ایجاد حریق و خطر گازگرفتگی. انتقال کفش ها، کوله، کیسه خواب و هر وسیلهی دیگر به داخل چادر برای جلوگیری از نفوذ باران، رطوبت شب هنگام مناطق کوهستانی، ورود جانوران گزندهی کوچک و سرقت احتمالی آن.
در صورتی که مجبور به قرار دادن وسایل در خارج از چادر باشیم، این کار باید به نحوی انجام شود که امکان ورود جانوران گزنده و آب باران به داخل آنها منتفی شود. مثلاً کفش ها را در کیسهای محکم قرار دهید، در کولهها را ببندید و کیسه خواب را جمع کرده و در کیسه مخصوص بگذارید و فراموش نکنید که قبل از پوشیدن لباس ها و کفش ها آنها را خوب تکان دهید.